Profiel van Arie Dijkstra

Arie dijkstra 2014

Arie Dijkstra

Professor dr. Arie Dijkstra is gezondheidswetenschapper en expert op het gebied van gedragsverandering en gedragsveranderingsstrategieën: Hij onderzoekt het natuurlijk verloop van het proces van verandering en manieren om dat proces te beïnvloeden bij zowel gezonde mensen als bij patiënten. Zijn wetenschappelijke doel is het ontwikkelen en testen van innovatieve en baanbrekende theorieën en interventiemethoden. Zo ontwikkelde hij effectieve interventies voor stoppen met roken, medicijnverslaving, fysieke activiteit, groente en fruitconsumptie, therapietrouw en kwaliteit van leven. Hij was in het verleden KNAW-fellow en Vidi-laureaat, hij publiceerde tientallen artikelen in internationale peer-reviewed wetenschappelijke bladen van hoog aanzien en hij heeft een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk. Zijn maatschappelijke missie is het verspreiden van getoetste kennis over gedragsverandering en gezondheid. Daarnaast is hij vaardig in het hakken van hout en het maaien van ruime percelen gras.

Expertise / Vakgebied

-Gedragsverandering en -beinvloeding in het algemeen, en op het gebied van gezondheid.
-Omgaan met ziekte en acceptatie van ziekte.
-Gedrag van mensen in de zorg, van professionals en van patienten.

Daarnaast:

-Gezondheidsbeleid voor werknemers:
Veel te veel ziekteverzuim wordt veroorzaakt door ongezond gedrag van werknemers. Maar hoe pak je dat effectief aan? Wat werkt echt?

-Gezondheidsgekte en hoe wordt je 100:
Heel veel ziekten zijn tegenwoordig eigen schuld: Het leven is als Russische roulette: Neem je 1 kogel op 5? Of 1 op 50, of 1 op 1000? Wat vindt jij acceptabel?

-Veranderingen in de zorg:
Zelfzorg is het nieuwe devies. Dat klinkt als een dramatische verandering, maar eigenlijk hebben mensen altijd al voor zichzelf gezorgd. Hoe ging dat ook alweer?

Boek Nu


Vergoeding: €1500 .. €3000

Arie kan de volgende rollen invullen

Dagvoorzitter Panellid Spreker

Thema's

Communicatie Gezondheidszorg Wetenschap