Profiel van Diana de Raaf

Diana de raaf

Diana de Raaf

Zoals vele anderen groeide Diana op in een disfunctioneel gezin. Haar vader overleed voor haar geboorte en haar moeder was manisch-depressief. Op haar goede dagen was haar moeder lief, aandachtig en zorgzaam, op haar slechte dagen afwezig, chaotisch en impulsief. In haar manisch, depressieve en psychotische periodes was zij niet goed in staat om voor zichzelf of voor anderen te zorgen en als kind leerde ze dan ook al snel dat alles beter draaide als ze de touwtjes in handen nam.

De conclusie die zij daaruit als kind trok was dat je in de omgang met anderen altijd behulpzaam moest zijn. Dat was de enige manier waarop je verbinding kon krijgen. Die conclusie nam zij mee in de relaties die Diana als volwassene met andere aanging, met alle gevolgen van dien. Hoewel Diana verantwoordelijk, lief en aardig was voor haar partner, eindigde alle relaties steeds in een drama.

Wat ging er nou telkens mis? Ze begon te begrijpen waarom ze telkens weer terugviel op dezelfde reacties als iets als bedreigend op haar overkwam.
Inmiddels is ze gediplomeerd crisis- en relatiecounsellor. In Diana’s praktijk komt ze veel mannen en vrouwen tegen die het ook moeilijk vinden om op een goede manier contact te onderhouden met hun partner, vrienden, familie en buren. De oorzaak daarvan ligt vaak in het verleden, waarin we als kind bepaalde negatieve gedragspatronen hebben aangeleerd. Het blijkt echter heel moeilijk om deze ingesleten patronen te doorbreken. Mensen reageren vaak in een reflex, vooral in situaties die ze als bedreigend ervaren. Wanneer we ons in een relatie kwetsbaar voelen handelen we vaak automatisch. Instinctief bijna.

Om die instinctieve reactie te doorbreken heeft Diana een oplossing bedacht en daarover een boek geschreven en laten herschrijven. ‘Tuinieren in je hoofd – op weg naar een gezond zelfvertrouwen’ is haar debuut.

Expertise / Vakgebied

Het Tuintjesidee. Crisis en relatiecounselling

Boek Nu


Vergoeding: €200 .. €299

Diana kan de volgende rollen invullen

Spreker

Thema's

Communicatie Duurzaamheid

Sociale Media