Profiel van Han Borg

Han borg

Han Borg

Han Borg begon zijn loopbaan als presentator bij KRO Radio, o.a. voor Radio4 en Radio2. Daarna heeft hij zeer veel audio-visuele producties ingesproken, waarbij zijn duidelijke en sonore bariton en ook zijn verzorgde Nederlands voor luisteraars een aangenaam geluid vormen. Tot deze producties behoren vele museum- en tentoonstellingsrondleidingen, o.a. door het Paleis op de Dam in Amsterdam, het Bonnefantenmuseum in Maastricht, Museum Boymans-van Beuningen in Rotterdam en het Kröller-Müller Museum op de Veluwe. Daarnaast is zijn stem te horen in diverse instructiefilms, o.a. van de KLM.
Als dagvoorzitter leidde Han Borg onder andere congressen over schoolmuziek en over internationalisering van het hoger onderwijs. Hij leest zich goed in, bereidt zich degelijk voor en weet een aangename, open sfeer te scheppen die mensen uitnodigt om het woord te voeren.

Daarnaast is hij voorzitter van, en bestuurlijk actief in vele organisaties, zowel in de profit- als non profit sector. Ook geldt hij als een degelijke, goed voorbereide interviewer voor publiek van Nederlandse schrijvers: hij interviewde o.a. Geert Mak, Annejet van der Zijl, Jan Brokken, Nelleke Noordervliet, Thomas Rosenboom, Lieve Joris, Oek de Jong, Anna Enquist en vele andere auteurs. Han Borg is ook reisbegeleider en docent op het gebied van cultuur, o.a. bij de Groninger Forum Academie en bij de Seniorenacademie Groningen.
Naast zijn presentatiewerk is Han Borg organisator van seminars en conferenties voor de internationale organisatie HUMANE, een verband van Europese directeuren van universiteitsdirecteuren (www.humane.eu), en werkt hij bij de Rijksuniversiteit Groningen als senior beleidsmedewerker Internationalisering.
Voor zijn inspanningen op cultureel en maatschappelijk gebied werd hij in 2011 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, en ontving hij in 1998 de eremedaille in goud van de Universiteit van Wroclaw (Polen).

Expertise / Vakgebied

Gebieden: cultuur, onderwijs, politiek, literatuur
Vormen: leiden van debatten, inspreken, interviewen, excursies leiden, lezingen, organisatie, schrijven
Talen: Nederlands en Engels (uitstekend), Duits (goed), Italiaans en Frans (redelijk), Nieuw Grieks (basaal)

Boek Nu


Vergoeding: €750 .. €1500

Han kan de volgende rollen invullen

Dagvoorzitter Interviewer Organizer Panellid Spreker

Thema's

Communicatie Kunst en Cultuur Leiderschap Marketing Media en Journalistiek Wetenschap

Sociale Media