Profiel van Hans Groenhuijsen

Hans groenhuijsen 2

Hans Groenhuijsen

Hans Groenhuijsen heeft zijn sporen verdiend als adviseur en interim-manager en vanuit verschillende management- en directiefuncties bij Boer & Croon, Achmea, Athlon, Akzo Nobel, Pon en Rabobank International. De focus lag daarbij vooral op de sector automotive en mobiliteit.

Inmiddels werkt hij als zelfstandig adviseur op het gebied van strategie, innovatie, en transformatie. Daarnaast is hij actief als spreker en dagvoorzitter, en publiceert hij regelmatig via columns en blogs.

Hij legt makkelijk de verbinding naar onderwerpen als technologie, disruptieve innovatie, verduurzaming, energietransitie, en nieuwe vormen van organiseren en samenwerken.
Daarbij schetst hij niet alleen de grote trends en issues in de wereld: technologie, demografie, energie, politieke en economische macht. Hij kan ook inzoomen op specifieke thema’s of sectoren.

Technologie en innovatie, vaak centraal in zijn verhalen, duwen richting verandering, de markt trekt en roept om verandering en vernieuwing, en de wereld vraagt om (en dwingt tot) oplossingen van grote vraagstukken rondom duurzaamheid, energie, klimaat, welvaart en welzijn.

”Smart” is het toverwoord: smart city, smart mobility, smart logistics. Mobiliteit, communicatie, digitalisering en data hangen sterk met elkaar samen.
Kijkend naar energie en mobiliteit zijn auto’s nog steeds een deel van het probleem maar ze worden ook een deel van de oplossing.
Connectiviteit, autonoom rijden en elektrische aandrijving zijn hierin de versnellers.

Hans Groenhuijsen is een verteller, daagt uit en inspireert. Hij neemt mensen mee in zijn verhalen over innovatie en strategie, over technologie en industrie, over klanten en markten, over economie en politiek.
Met scherpe analyses, vragen, antwoorden en conclusies; pratend over paradoxen en dilemma’s; vanuit optimisme, “dicht op het publiek” en de interactie zoekend.

Hij is inzetbaar als (key note) speaker, dagvoorzitter en discussieleider.
Hij kan ook optreden als moderator/consultant bij strategie-sessies, werkconferenties en in-company meetings.

Expertise / Vakgebied

Strategie
Innovatie
Disruptie: de balans tussen dynamiek en stabiliteit
Transformatie : herstructureren, verbeteren, vernieuwen
Management in spannende tijden
“Managers kijken terug, historici kijken vooruit”
Disruptie in de automotive
energietransitie en mobiliteit
Mobiliteit, communicatie, digitalisering: smart city, smart mobility
Impact van technologie op economie en samenleving, op politiek en economie, op leven en werken
Technologie als versneller naar een betere wereld

Boek Nu


Vergoeding: €1500 .. €3000

Hans kan de volgende rollen invullen

Dagvoorzitter Interviewer Panellid Spreker

Thema's

Duurzaamheid Leiderschap Marketing Ondernemen Trends

Sociale Media