Profiel van Henk Dillerop

Henk dillerop

Henk Dillerop

Henk werkt al meer dan veertig jaar tussen en met 'zware' criminelen. Vrijwel dagelijks heeft hij contact met moordenaars, verkrachters, overvallers, drugshandelaren, fraudeurs en brandstichters. De afgelopen vijftien jaar als gevangenisdirecteur en daarvoor ruim vijfentwintig jaar als rechercheur en als chef van de criminele inlichtingen dienst.

Daarnaast is hij ruim tien jaar actief in de wereld van kunst en cultuur, als dichter, beeldend kunstenaar en organisator van kunstevenementen en hij is betrokken bij theatervoorstellingen.

Die beide werelden laat Henk samenvloeien in een letterlijk 'boeiend' en indringend verhaal over het leven binnen de muren van een gevangenis. Bijzondere verhalen op humorvolle wijze verteld over: (levens)langgestraften die trainen met honden en bekende acteurs, op verlof gaan en werken binnen of buiten de muren, vader-kind contacten, macht en onmacht en emotionele verhalen over de lange weg van herstel tussen daders en slachtoffers.

Iedereen krijgt ruimschoots de kans die vraag te stellen, die hij of zij altijd al had willen stellen over detentie. Henk opent met zijn verhaal deuren, die iedere dag ook weer dicht gaan.

Henk is maatschappelijk actief als bestuurder/vrijwilliger van o.a. Theater De Bres, Stichting Herstel & Terugkeer, het Bewoners Netwerk Binnenstad en hij is ambassadeur van stichting Dutch Cell Dogs en Kunst aan de Haven.

Expertise / Vakgebied

Verbinden, samenwerken, communicatie, veiligheid, cultuurverandering, de kunst van kijken en luisteren, leiderschap en 'met uitstel van oordeel'

Boek Nu


Vergoeding: €300 .. €399

Henk kan de volgende rollen invullen

Dagvoorzitter Interviewer Panellid Spreker

Thema's

Communicatie Gezondheidszorg Kunst en Cultuur Leiderschap Media en Journalistiek Rechten Wetenschap