Profiel van Henk van den Bosch

Henk trefpunt

Henk van den Bosch

Henk van den Bosch is een beeldend kunstenaar die in zijn schilderijen architectuur en landschap laat samenvloeien. In zijn complexe voorstellingen toont hij de relatie tussen heden en verleden, binnen versus buiten en kunst en leven.
Henk is een enthousiast verteller over zijn werk en weet op boeiende wijze verbindingen te leggen tussen kunststromingen, architectuur en natuurbeleving.
Als adviseur kunst in de openbare ruimte is hij al vele jaren werkzaam voor diverse gemeentes en instanties. Een goed ingerichte openbare ruimte is meer dan de som der delen. Kunst kan een belangrijke bijdrage leveren aan het fuctioneren en beleven van de publieke ruimte. Het is echter geen tovermiddel dat een slecht fuctionerende openbare ruimte naar een hoger plan kan tillen.
Als museumdocent weet hij jongeren mee te nemen in de wereld van de hedendaagse kunst. Door met ze in gesprek te gaan over uiteenlopende kunstuitingen hoopt hij jeugdigen te laten kijken, ervaren en verwoorden welke betekenis kunst voor hen heeft.
Henk is in staat een meeslepend verhaal te vertellen over kunst, kunstgeschiedenis en haar rol en betekenis in het dagelijks leven.
Naast zijn bevlogen wijze van vertellen worden zijn presentaties gekenmerkt door humor en relativering.

Expertise / Vakgebied

Kunst algemeen, schilderkunst, kunst in de openbare ruimte, kunsteducatie

Boek Nu


Vergoeding: €300 .. €399

Henk kan de volgende rollen invullen

Dagvoorzitter Interviewer Panellid Spreker

Thema's

Kunst en Cultuur