Profiel van Hilco Jansma

Hilco jansma v1.2

Hilco Jansma

Hilco Jansma (1979) studeerde af als gedragsbioloog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast zijn werk is hij zich daarna zelfstandig gaan ontwikkelen in het filmen en editen. Bij het project 'De Vliegkunstenaars' aan de Universiteit van Wageningen leerde hij met een professionele highspeed camera werken. Dit leverde spectaculaire slowmotion beelden op die ook zijn overhandigd aan het filmteam van 'De Nieuwe Wildernis'.

In 2014 besloot Hilco uit eigen budget een natuurdocumentaire over 'Het Noorderplantsoen' in de stad Groningen te gaan maken. Een jaar lang volgde hij het leven van de dieren in het park waarbij hij camerawerk, regie en montage in eigen hand hield. Zijn doel is om te laten zien dat de natuur overal is, ook voor onze deur in hartje stad en dat die net zo fascinerend kan zijn als wat we gewend zijn van BBC documentaires over exotische oorden. Door mensen in verwondering te brengen wil hij een bewuste omgang van de natuur bevorderen. In de zomer van 2015 ging zijn film in première in de Groningse bioscopen en werd al geselecteerd voor diverse (inter)nationale natuurfilmfestivals.

Hilco geeft lezingen waarbij hij zijn documentaire ‘Het Noorderplantsoen’ vertoond en dan een Q&A verzorgt. Afhankelijk van de wensen kan het programma worden uitgebreid naar een workshop waarbij de facetten van het maken van een natuurfilm worden toegelicht.

Duur van documentaire: 33 minuten. (NL gesproken) | Bekijk de bijgevoegde trailer voor een impressie.

Synopsis 'Het Noorderplantsoen':

Het Noorderplantsoen is het groene hart van de stad Groningen. Aangelegd in de stijl van Engelse landschapstuinen biedt het mensen een unieke plek om zich te ontspannen en biedt het aan veel dieren een thuis. Veel bezoekers zijn zich er niet bewust van hoe de natuur haar loop neemt middenin de stad. Bioloog en filmmaker Hilco Jansma uit Groningen volgde een jaar lang het dierenleven in het plantsoen. Zijn natuurdocumentaire toont onder meer het bewogen leven van een stel waterhoentjes. Het is een spannend verhaal met onverwachte wendingen, want ook in het paradijs is het een kwestie van overleven.

Expertise / Vakgebied

Bioloog, cameraman, editor, regisseur.

Boek Nu


Vergoeding: €200 .. €299

Hilco kan de volgende rollen invullen

Spreker

Thema's

Natuur en Landschap

Sociale Media