Profiel van Ingrid de Bruijn

Ingrid de bruijn v1.2

Ingrid de Bruijn

Ingrid 58 jaar een moeder van vier kinderen die midden in een hectisch leven staat. Ze worstelt met een alcoholprobleem, bovendien worden overal drankjes geschonken; feestje hier, een party daar, een borreltje op de club of na het werk. Maar wanneer het sociale drinken overgaat in moeten drinken, weet ze dat ze een probleem heeft en ziet in een roes haar huwelijk op de klippen lopen.

Een gevecht tussen de fles en haar. De eeuwige zoektocht naar geluk en het steeds weer opnieuw teleurgesteld worden.

Nu, inmiddels zes jaar later heeft ze haar leven weer op de rails. Ze studeert rechten aan het NTI en hoopt in januari haar eerste jaar af te ronden.

Ingrid is niet iemand die een conventionele 'lezing' geeft. Interactie met haar 'publiek' of haar 'gasten' staan voor haar op een belangrijke plaats. Geen vingers wijzen, geen etiketten plakken, geen waarschuwingen. Het leven is zoals het is en je moet er het beste van maken. Dat dit ook zonder een borrel kan heeft Ingrid in de laatste paar jaar wel bewezen.

Ingrid is openhartig over haar verleden maar ook over haar toekomst. Ze vertelt op een humoristische manier waar haar verslaving haar heeft gebracht en dat is gelukkig niet in de goot.
Let wel, zij is absoluut geen tegenstander van netwerkborrels, zakenlunches, diners of wat voor gelegenheid er wordt geboden om je netwerk in stand te houden of uit te breiden.

Waar zij wel naar streeft is de bewustmaking bij mensen wanneer zij een glas van het dienblad pakken. Ze 'waarschuwen' voor het inmiddels wel zeer dunne lijntje tussen gezelligheid en probleem drinken. Hoe veel mensen komen niet thuis van hun werk en schenken eerst een borrel in om even te ontspannen?

Waar wij met alle macht proberen onze jeugd niet te laten drinken voor hun achttiende geven wij als ouders vaak niet direct het juiste voorbeeld.

Veel mensen leven in de veronderstelling dat gaat mij niet gebeuren.” Dat zei Ingrid ook meer dan tien jaar geleden, haar overkwam het ook. Na een lang gevecht met voornamelijk haarzelf is zij uit de put geklommen waar ze totaal onverwacht in klapte. Het heeft haar veel gekost.

Het onderwerp is een zeer ‘verfrissend’ onderwerp dat in het huidige aanbod van sprekers weinig tot geheel niet terug te vinden is.

Expertise / Vakgebied

Verslaving, verslavingszorg, alcoholisme, klinieken, Stichting Brijder ambulante zorg en detox, de AA.
De website Mag Het Iets Minder is in ontwikkeling.

Mijn boek Bijna (ver)dronken is te koop bij bol.com

Boek Nu


Vergoeding: €300 .. €399

Ingrid kan de volgende rollen invullen

Panellid Spreker

Thema's

Gezondheidszorg

Sociale Media