Profiel van Linda Nijlunsing

Zwart wit pasfoto

Linda Nijlunsing

Van haar 24ste tot haar 38ste jaar zwerft Linda Nijlunsing over de wereld, waarbij ze zichzelf onderhoudt met de meest uiteenlopende baantjes.

Het boek "Wildernisjaren" vertelt haar biografische verhaal: (BOL.COM)
"Na het overlijden van haar moeder vertrekt de Groningse Linda Nijlunsing uit Nederland. Na vele omzwervingen belandt ze in Alaska, waar ze Jim ontmoet, een boomlange man die zich teruggetrokken heeft in de natuur en in zijn levensbehoeften voorziet door de jacht op pelsdieren en vissen. Linda valt als een blok voor Jim en gaat bij hem wonen in zijn hut aan de Yukon-rivier, tientallen kilometers van de bewoonde wereld. Linda beheert de moestuin, ze vangt zalm, ze leert sledehonden mennen, stekelvarkens schieten en elanden villen. Samen met Jim zet ze klemmen voor marters en wolven. Ze past zich volledig aan zijn leven aan en trotseert de barre omstandigheden. Makkelijk is dat niet, ze voelt zich soms eenzaam en bang. Jim windt er geen doekjes om; hij zoekt een vrouw die zijn leven makkelijker maakt. Als Linda zwanger wordt realiseert ze zich dat ze die uitspraak veel letterlijker had moeten nemen dan ze aanvankelijk dacht. Wildernisjaren is het fascinerende verhaal van een wilskrachtige Nederlandse vrouw, die haar hart volgt en bereid is daarvoor de prijs te betalen."

Bij terugkomst in Nederland, pakt Linda de draad weer op en werkt als docent, coach, trainer, teamleider en manager in het MBO. Ze geeft daar leiding aan de afdeling Educatie op het gebied van re-integratie, oudkomers en nieuwkomers en werkt met veel verschillende doelgroepen zoals Antillianen en Arubanen, laaggeletterden en immigranten.
Naast haar werk blijft ze reizen; in 2005 doekt ze huis en spullen op en vertrekt met haar 11 jarige zoon op een wereldreis die een jaar zal duren.

Sinds de publicatie van haar boek in 2013, houdt Linda lezingen door het hele land, waarbij ze aan de hand van foto's en voorwerpen haar verhaal op een natuurlijke, interactieve manier vertelt.
Dat verhaal gaat over méér dan overleven in Alaska: dierenleed, zelfstandigheid van vrouwen, relaties, scheidingen, ouderschap, consuminderen, keuzes maken, tegen de grond gaan en weer op staan...het zijn allemaal onderwerpen die, afhankelijk van het publiek, de revue kunnen passeren.
Ze doorbreekt daarbij bestaande mythes en spaart zichzelf niet.

Motto: "Wie met de stroom meedrijft, is als eerste bij het afvoerputje."

Expertise / Vakgebied

Alaska, schrijven, reizen, overleven, leiderschap, consuminderen, stadslandbouw, coaching, training, zelfredzaamheid, onderwijs, immigratie, inburgering en integratie.

Boek Nu


Vergoeding: €400 .. €749

Linda kan de volgende rollen invullen

Dagvoorzitter Organizer Panellid Spreker

Thema's

Communicatie Duurzaamheid Kunst en Cultuur Leiderschap Natuur en Landschap Ondernemen