Profiel van Petra Hubbeling

Petra trouw

Petra Hubbeling

Na een carrière van 20 jaar in diverse management- en directiefuncties in het bedrijfsleven (congresbranche en arbeidsbemiddeling) heeft Petra in 2009 besloten het roer om te gooien. Haar boeddhistische levenswijze is zij gaan integreren in haar werk. Eerst met de oprichting van Boeddhisness (het samenbrengen van de vraag naar spiritualiteit in managen en ondernemen met de boeddhistische spiritualiteit). En in 2010 met de oprichting van Zenswijze, waarmee zij retraites, meditatiecursussen en meditatiedagen organiseert.
Netwerken is haar grote passie en zij noemt zich zelf dan ook matchmaker. Zij koppelt mensen uit haar netwerk, of gaat voor haar netwerk op zoek naar matches.
Van 2011 tot 2014 heeft zij het college Business Spiritualiteit aan de Hogeschool Utrecht gegeven, daarnaast wordt zij regelmatig gevraagd voor gastcolleges op middelbare en hogescholen.

In 2000 is zij in aanraking gekomen met het boeddhisme. Via een aantal omzwervingen is zij in 2008 leerling geworden van Zenleraar Nico Tydeman. In 2011 heeft zij de monniksordinatie (belofte van thuisloosheid) van Nico ontvangen.

In 2011 heeft zij besloten om haar bezittingen los te laten en heeft zij in 2012 haar huis verkocht en haar inboedel weggegeven, sindsdien leidt zij een bestaan zonder vaste woon- en verblijfplaats. Zij past op op huizen van mensen die op vakantie zijn of langere tijd niet in hun huis zijn. Zij combineert dit met een aantal maanden per jaar te leven in het Zenklooster Upaya in Santa Fe, New Mexico wat onder leiding staat van roshi Joan Halifax.

Sinds 2013 zet zij zich als vrijwillig coördinator in voor de Zen Peacemakers Lage Landen. Zij werkt daarnaast als vrijwilliger met stervenden, daklozen en mensen in een sociaal isolement.

Expertise / Vakgebied

Boeddhisme (met name Zen Boeddhisme)
Geëngageerd Boeddhisme
Business Spiritualiteit
Loslaten van bezittingen
Vrijwilligerswerk met mensen in een sociaal isolement

Boek Nu


Vergoeding: €200 .. €299

Petra kan de volgende rollen invullen

Spreker

Thema's

Leiderschap

Sociale Media