Profiel van Steven Wassenaar

Stevenwassenaar

Steven Wassenaar

De fotograaf Steven Wassenaar weet zijn toehoorders te fascineren als hij met passie spreekt over zijn afwisselende werk dat hem op één dag van het met bladgoud bedekte Elysee naar de armste Franse buitenwijken kan brengen. Hij fotografeerde François Hollande, Nicolas Sarkozy en Marine le Pen maar laat ook graag onbekende aspecten van Frankrijk zien, zoals de kleurrijke Roma die rond Parijs in kampen leven, of de vele vluchtelingen die in Calais op een overtocht naar Engeland wachten.

Steven Wassenaar heeft al jaren toegang tot de beruchte Banlieues, de armste buitenwijken van Frankrijk: hij volgde politietroepen bij invallen in drugsbolwerken van Marseille, bezocht illegale moskees in Clichy-sous-Bois en een door Moslims belegerde synagoge in Sarcelles.

Steven werkt en woont sinds 20 jaar in Parijs. Na een studie kunstgeschiedenis maakt hij sinds 15 jaar reportages in landen als Syrië, Libanon, Tunesië, Indonesië, Mali, Rwanda en DR Congo. Hij wordt gepubliceerd in toonaangevende internationale kranten en tijdschriften en vertegenwoordigd door Polaris Images. In 2012 fotografeerde hij de redactie van Charlie Hebdo en deze foto’s gingen na 7 januari 2015 als historische documenten de hele wereld over.

Andere mogelijke thema’s zijn: de Arabische lente, Syrische vluchtelingen (Turkije, Libanon), Tunesië, illegale mijnbouw in Indonésië, Mali en RD Congo en afvalrecycling door Kopten in Cairo en Roma in Parijs. Steven illustreert zijn lezingen met vele foto’s en heeft boeiende anecdotes over de mensen die hij fotografeert en de situaties waarin hij terecht komt.

Expertise / Vakgebied

Steven spreekt over: Fotografie en fotojournalistiek, Frankrijk, Charlie Hebdo, Roma, vluchtelingen, Recycling, Illegale mijnbouw, Midden Oosten, Afrika, Indonesië.

Boek Nu


Vergoeding: €750 .. €1500

Steven kan de volgende rollen invullen

Panellid Spreker

Thema's

Communicatie Duurzaamheid Media en Journalistiek

Sociale Media