Profiel van Theo Sikkema

Theo 2

Theo Sikkema

Theo (1969) is sportliefhebber in hart en nieren. Woont in de stad Groningen en heeft zijn roots in het Ommeland. Hij volgt de Groninger sport op de voet en is sinds 2002 actief in de sportjournalistiek. Allereerst bij de lokale omroep, OOG-radio, en sinds medio 2006 bij RTV Noord als freelancer. Onder zijn leiding werd OOG-radio sport uitgeroepen tot het beste lokale sportprogramma van 2004. Theo is allround, maar heeft een voorliefde voor wielrennen.

Hij trapt zelf jaarlijks een slordige 5.000 kilometer weg op de racefiets en heeft altijd een opvatting over iets wat hij heeft meegemaakt of gezien. Daarnaast heeft hij ruim twintig jaar werkervaring in diverse functies. Theo Sikkema staat bekend als de "man van 165.000", omdat hij er voor gezorgd heeft dat aan het grote wetenschappelijke onderzoek Lifelines van het UMCG meer dan 165.000 deelnemers op vrijwillige basis mee zijn gaan doen.

De authentieke stijl van Theo kenmerkt zich door Groningse nuchterheid met gevoel en oog voor de mens. Empathie is hierbij een toverwoord. De inmiddels honderden interviews die hij gemaakt heeft, maken dat vragen stellen en proberen de diepte in te gaan een tweede natuur is geworden. Theo denkt ook graag mee over de opzet van het programma of onderdeel waarvoor hij gevraagd wordt om een rol in te spelen. Dit alles met als credo: "Doe maar gewoon, dan wordt het vanzelf bijzonder.

Expertise / Vakgebied

Sport, social media, verbinden, verdiepen, conflicthantering, teamontwikkeling, Gronings dialect, relatiebeheer, empathie, sportkennis,

Boek Nu


Vergoeding: €400 .. €749

Theo kan de volgende rollen invullen

Dagvoorzitter Interviewer Panellid

Thema's

Communicatie Gezondheidszorg Media en Journalistiek Sport

Sociale Media